Kakao stopper kræftcellers deling

Et stof i kakao inaktiverer et antal af de proteiner, som menes at være involverede i brystkræftcellers uhæmmede deling. Forskerne bag undersøgelsen tror, at deres fund med tiden kan føre til nye kræftlægemidler, men vil dog ikke påstå, at chokoladespisere er sikret beskyttelse mod kræft. Undersøgelsen er offentliggjort i tidsskriftet Molecular Cancer Therapeutics. Chokolade indeholder en mængde stoffer, som kan være hæmmende på kræfttumorers vækst, f.eks. flavonoider og naturlige antioxidanter. Forskerne studerede en flavanoid kaldet pentamerisk procyanidin og undersøgte, hvilke...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement